Jos Lantmeeters

Ik ben geboren en getogen in Genk (1964). Ik ben getrouwd met Miet Vansweevelt en samen met Gijs wonen wij in Genk. 

Na mijn middelbare studies studeerde ik Rechten aan de KULeuven. Dit combineerde ik enkele jaren met Handels- en Financiële Wetenschappen aan de EHSAL in BrusseL

Sinds 1988 ben ik advocaat. Vertrekkend vanuit een totaaloverzicht van de behoeften van mijn cliënten, combineer ik de benodigde kennis en ervaring tot een solide antwoord op de vragen en problemen. Van deze professionele dienstverlening naar de politiek is maar een kleine stap!

Ik was in de beginjaren van de N-VA meerdere jaren arrondissementeel voorzitter van Limburg, partijraadslid en partijbestuurslid.

In 2000 werd ik verkozen tot gemeenteraadslid in Genk (toen nog voor de VU, en nu natuurlijk voor de N-VA), waar ik nu ook voor de vierde maal verkozen ben en de eed heb afgelegd. Hier lever ik samen met een enthousiaste ploeg de oppositie.

In 2014 werd ik verkozen als Vlaams Volksvertegenwoordiger. Ik ben overtuigd van het zelfbeschikkingsrecht van alle volkeren, maar ook van het feit dat de gemeenschap belangrijker is dan het individu: hiermee is de keuze voor N-VA altijd vanzelfsprekend geweest. Maar ik ben ook een echte Limburger, waarbij ik me het lot van deze provincie aantrek: werk in eigen streek is één van mijn topprioriteiten.

Het is vanuit diepe overtuiging en liefde voor het vak, dat ik mijn steen wil bijdragen voor onze gemeenschap. Ik zie de politiek, als middel om de samenleving te organiseren ten gunste van de gemeenschap.